Bernard Clerfayt (DéFI), minister van Werk in de Brusselse regering

| Bernard Clerfayt (DéFI), minister van Werk in de Brusselse regering.

Competentiebalans en opleidingen voor Brusselse werklozen

Fauve Deldime
© Belga
25/05/2023

De Brusselse regering heeft het licht op groen gezet voor de invoering van een systematische competentiebalans voor alle Brusselse werkzoekenden, vergezeld van een actieplan met een focus op opleiding of werkervaring om hen dichter bij de arbeidsmarkt te brengen. Dat meldt minister van Werk Bernard Clerfayt.

Volgens Clerfayt is de huidige arbeidsmarkt in Brussel zeer veeleisend en is een groot deel van de Brusselaars langdurig op zoek naar werk. “In totaal is 61% van de Brusselse werkzoekenden langdurig werkzoekend en heeft 71,4% hoogstens een diploma secundair onderwijs”, zegt hij.

Daarom voert de Brusselse regering een beoordeling in van de professionele, taalkundige en digitale vaardigheden voor alle werkzoekenden. Dat maakt het volgens de minister makkelijker om na te gaan of de vaardigheden van de Brusselaars aangepast zijn aan de behoeften van de arbeidsmarkt. Dat zal ook gepaard gaan met een traject naar werk via bedrijfsstages en/of opleidingen.

“Het Brussels Gewest investeert in de verbetering van de vaardigheden van werkzoekenden en laat hen een opleiding op maat volgen die hen naar werk leidt”, klinkt het bij de minister. De maatregelen betreffende de competentiebalans en het traject naar werk treden in werking vanaf 1 september 2023.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni