Confucius Instituut op ULB ingehuldigd

Aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) is woensdagavond het Confucius Instituut ingehuldigd op de campus Solbosch. Het doel van het instituut is om via academische activiteiten de banden met de Chinese cultuur te versterken.

Het Confucius Instituut werd opgericht naar aanleiding van een overeenkomst die de rector van de ULB al in juni 2015 afsloot met de Chinese ambassadeur. Het instituut, op de campus Solbosch, is er gekomen in samenwerking met de Eastern China Normal University (ECNU) en heeft als doel om deel te nemen aan de ontwikkeling van academische activiteiten over de Chinese cultuur en om de banden met Chinese universiteiten te versterken en aan te halen.

Concreet worden daarvoor onder meer colloquia, conferenties, seminaries, tentoonstellingen en taalcursussen georganiseerd. Er komt ook een Chinese bibliotheek die wordt toegevoegd aan het bestaande Vertalers- en Tolkensinstituut (Institut des Traducteurs Interprètes, ISTI). Daarnaast is ook een samenwerking voorzien met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die in mei van dit jaar ook al een Confucius Instituut oprichtte.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?