Conservenfabriek Pipaillon voert kapitaalsverhoging door

© Saskia Vanderstichele
| Het merk, dat momenteel wordt gedistribueerd in biologische winkels en delicatessenzaken in België, Luxemburg, Duitsland en Korea, wil zich ook nog meer profileren op de internationale markt.

De Brusselse conservenfabriek Pipaillon, die onder andere biologische jam, chutney, tapenades en gekonfijte citroenen produceert, heeft een kapitaalsverhoging doorgevoerd om de productie- en opslagcapaciteit te verhogen.

Via crowdfundingplatform Spred en het BeAngels-netwerk slaagde Pipaillon erin om 160.000 euro bijeen te sprokkelen. Het ingezamelde geld moet de uitbouw van een e-commerce-afdeling mogelijk maken, alsook helpen bij de lancering van een nieuw assortiment augurken en de opening van nieuwe ateliers in Anderlecht.

Het is de bedoeling om de productie te verdrievoudigen door werknemers alle stappen van het productieproces eigen te maken. Dat gaat van het snijden van fruit tot het bestickeren van de producten. Maar er zal ook gekeken worden welke delen van de productielijn geautomatiseerd kunnen worden.

Het merk, dat momenteel wordt gedistribueerd in biologische winkels en delicatessenzaken in België, Luxemburg, Duitsland en Korea, wil zich ook nog meer profileren op de internationale markt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?