Controversiële comedian Louis CK treedt op in uitverkochte La Madeleine

zae
© Wikimedia
| Louis CK
© Wikimedia
| Louis CK

De Amerikaanse stand-upcomedian Louis CK treedt vanavond op in La Madeleine. In 2017 werd hij beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Die beschuldigingen klopten, gaf hij toen toe.

In verschillende Amerikaanse media beschuldigden zeker vijf vrouwen Louis CK ervan voor hen gemasturbeerd te hebben in een hotelkamer. Die feiten zouden zich in de loop van de jaren 2000 hebben afgespeeld. Louis CK gaf het seksueel grensoverschrijdende gedrag ook toe in 2017.

Zijn werk als stand-upcomedian hernam hij in augustus vorig jaar. De maanden nadien werden zijn optredens regelmatig voorafgegaan door protest. Deze maand nog moest hij daardoor twee optredens in het Britse Leeds afzeggen.

Vanavond treedt hij tweemaal op in La Madeleine, om 20.00 en om 22.00 uur. De eerste show is zelfs uitverkocht. Het gaat om een voorstelling van nieuw werk. 'Adults only', zo meldt La Madeleine.

Bij zijn shows zijn geen gsm's toegelaten. Het opnemen van zijn shows is verboden, naar eigen zeggen om zijn auteursrechten te beschermen. In de loop van zijn carrière won de Amerikaanse komiek zes Emmy's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?