Zaterdag 26 augustus 2023: minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens de actie van politie en schoonmaakdiensten in het Zuidstation Zaterdag 26 augustus 2023: minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens de actie van politie en schoonmaakdiensten in het Zuidstation

| Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) tijdens de actie van politie en schoonmaakdiensten in het Zuidstation.

Coördinatie veiligheid rondom Zuidstation nog tot voorjaar op federaal niveau

AB
12/10/2023

De coördinatie van de aanpak van de veiligheidsproblemen in en rond het Brusselse Zuidstation blijft mogelijk nog tot het voorjaar op federaal niveau. Dat zegt een bron dichtbij het kabinet van minister Annelies Verlinden (Binnenlandse Zaken, CD&V) tegen BRUZZ.

De coördinatie kwam tijdelijk in handen te liggen van het Nationaal Crisiscentrum toen eind augustus de veiligheidssituatie aan het Zuidstation nijpend werd. Het ging om een tijdelijke ingreep, werd toen gezegd, op termijn zou het Brussels gewest die taak op zich nemen. Nu blijkt dat de huidige situatie nog wel even zal voortduren.

Begin september werd er een actieplan afgesproken met ruim twintig concrete maatregelen waaronder het openen van een politiebureau in het station. Voordat het Nationaal Crisiscentrum de coördinatie weer uit handen geeft moet dat actieplan eerst effectief operationeel worden.

Bij de evaluatie van het Zomerplan woensdag bleek dat de betrokken burgemeesters blij waren met de tussenkomst van het Nationaal Crisiscentrum, omdat meer manschappen tot meer resultaten leiden. “Dankzij de tussenkomst van het federale niveau in en rond het Zuidstation hadden we meer middelen ter beschikking voor de uitvoering van het Zomerplan. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen”, aldus burgemeester Sint-Gillis heet Jean Spinette (PS).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , herontwikkeling Zuidstation , Annelies Verlinden , brussel zuid , politiezone brussel zuid , federale regering , coördinatie , Anderlecht , sint gillis , Nationaal Crisiscentrum , onveiligheid zuidstation , onveiligheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni