Coronacrisis: labo's proberen hun efficiëntie op te drijven

© Ecole polytechnique -Laboratoire d'Optique et Biosciences LOB
| Archiefbeeld

De labo's in België proberen in deze coronacrisis hun efficiëntie op te drijven. Dat zegt Jan Stroobants, voorzitter van de Belgische Vereniging van Spoedartsen, zondag.

In deze fase van de pandemie ligt de grootste druk in de ziekenhuizen bij de spoedgevallen, zei Stroobants vrijdag. "Alle patiënten die ernstig ziek zijn en met ademhalingsproblemen kampen, moeten opgenomen worden en gescreend worden, ongeacht of ze positief of negatief testen op het coronavirus. Daarom moeten ze in aparte kamers in isolatie opgenomen worden. En het aantal kamers is beperkt."

Lang wachten

"Iedereen raakt beter en beter georganiseerd in functie van huidig aanbod en te verwachten aanbod", benadrukt Stroobants zondagochtend. Volgens Stroobants kunnen de labo's het massale werk moeilijk volgen en moeten patiënten dus ook lang wachten voor hun resultaten binnen zijn.

"Intussen proberen de labo's hun efficiëntie op te drijven", aldus Stroobants zondag.

Marc Moens, de voorzitter van de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS), trok eerder deze week aan de alarmbel. Volgens hem is er een groot gebrek aan mondmaskers, brillen en handschoenen. Volgens Stroobants verbruiken de zorgverleners de huidige stocks. "Er zijn nieuwe leveringen aangekondigd, maar met enig voorbehoud", aldus Stroobants.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?