Coronavirus: besmette Belg mag naar huis

© Peter Dhondt-BRUZZ
Updated: 15-02-2020 - 18:38

De Belg die in het Sint-Pietersziekenhuis in quarantaine verbleef omdat hij positief testte op het nieuwe coronavirus, mag naar huis. Hij is niet langer besmet met het virus en is dus ook niet meer besmettelijk voor zijn omgeving, meldt de FOD Volksgezondheid zaterdagavond.

De man werd op 2 februari samen met acht andere Belgen gerepatrieerd vanuit het Chinese Wuhan, en testte positief op het nieuwe coronavirus Covid-19. Hij werd onmiddellijk opgenomen in strikte afzondering in het Sint-Pietersziekenhuis te Brussel, het referentiecentrum voor de behandeling van het virus. Hij was echter nooit ziek tijdens zijn ziekenhuisverblijf, en vertoonde ook geen symptomen.

De besmetting met het Covid-19 coronavirus nam geleidelijk af, en vrijdag testte hij voor het eerst negatief. "De procedure schrijft dan voor dat de dag erna opnieuw getest moet worden. Zaterdag testte hij opnieuw negatief", zegt de woordvoerder van de FOD Volksgezondheid, Jan Eyckmans. De man mocht daarom zaterdag het ziekenhuis verlaten, en vormt geen enkel risico meer voor anderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?