Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem
© PhotoNews | Brussels Airport, de luchthaven van Zaventem.

Coronavirus: nog minder vluchten tussen Brussel en China

HD
© Belga
24/02/2020

Er zullen vanaf maart nog maar vier vluchten per week plaatsvinden tussen Brussels Airport en China. Door de verminderde vraag, een gevolg van het coronavirus, knipt zowel Hainan Airlines als Cathay Pacific verder in het aanbod richting respectievelijk Peking en Hongkong. Dat heeft een woordvoerster van Brussels Airport bevestigd.

De Chinese luchtvaartmaatschappij Hainan Airlines schrapte eerder al de verbinding met de Chinese stad Shenzhen helemaal (zeker tot eind maart), en verlaagde de frequentie op Peking al tot drie vluchten per week. Vanaf maart zullen er nog maar twee vluchten per week zijn van en naar de Chinese hoofdstad, aldus Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerster van Brussels Airport.

Ook naar de Chinese regio Hongkong wordt het aantal vluchten vanaf begin maart beperkt tot twee per week. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific voert die verbinding normaal vier keer per week uit.

Op Brussels Airport zelf worden voorlopig geen extra maatregelen genomen om reizigers te controleren, ook niet nu het coronavirus ook in Europa - vooral Italië - lijkt door te breken. De luchthaven volgt het advies van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, en die wijst erop dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tot nu toe geen extra maatregelen adviseert voor luchthavens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, coronavirus, Brussels Airport, brussels airport zaventem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie