Covid Safe Ticket blijft langer geldig

© Belgaimage
| Een Covid Safe Ticket (CST) in de horeca.

De federale regering heeft vrijdagnamiddag aangekondigd dat het Covid Safe Ticket toch niet vervalt voor wie tegen 1 maart geen boosterprik heeft gehad, of herstelcertificaat kan voorleggen. De wetgeving hieromtrent kan niet op tijd gewijzigd worden.

Het Covid Safe Ticket (CST) van mensen die langer dan vijf maanden geleden hun tweede vaccin kregen of nog niet voor een boosterprik kozen, blijft toch langer geldig. Normaal ging vanaf 1 maart hun CST rood kleuren. Minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke (Vooruit), liet donderdag aan ‘Le Soir’ weten dat de wetgeving niet op tijd kan worden aangepast. “De basis voor de beslissing om het CST te laten vallen ligt bij de federale regering. Maar bij sectoren zoals de horeca wordt de beslissing door de gemeenschappen genomen. Het Covid Safe Ticket is dus een samenwerkingsakkoord dat in alle parlementen moet passeren. Dit proces zal niet klaar zijn op 1 maart”, legt de woordvoerder van de minister uit.

Huidige maatregelen

Op 18 januari werden de regels vastgelegd aan de hand van de coronabarometer. Momenteel bevinden we ons in code oranje en dat betekent dat het CST binnen verplicht is, zoals bijvoorbeeld in theaters of bioscopen, in de horeca of op evenementen met meer dan 50 deelnemers. Op 4 maart komt de regering opnieuw samen en is er sprake van overschakeling naar code geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?