Crèche in Schaarbeek opent met vijf jaar vertraging

De crèche had de nood in de Helmetwijk - zie de Helmetkerk achterin de foto - al lang moeten verlichten. Maar de opening laat op zich wachten.

De Cérès-crèche in de Landbouwstraat in de Helmetwijk in Schaarbeek had in 2014 moeten opengaan, maar zal pas kindjes kunnen ontvangen in 2019. De opening en exploitatie draaien uit op een eindeloze calvarietocht. "We kregen te maken met erg veel obstakels."

De crèche in de Landbouwstraat moest in 2014 opengaan in het kader van een wijkcontract dat de Helmetwijk nieuw leven moest inblazen. Maar de opening kwam er niet. "We kregen te maken met erg veel obstakels," zegt Schaarbeeks schepen van Financiën Denis Grimberghs (CDH) in de krant La Dernière Heure. "Om te beginnen waren er problemen met de onteigingen."

"Daarna moesten we een aannemer vinden, maar degene die we kozen bleek al snel failliet", vult Grimberghs' collega en schepen van Crèches Michel De Herde (Défi) aan. "We hebben meerdere PV's gestuurd, maar zonder succes."

Pas in juni 2018 verbrak de gemeente het contract met de aannemer. Daarna moest het project terug naar af.

De Herde maakt zich sterk dat de crèche open kan in 2019. "Een nieuw bedrijf is aangesteld en de werken kunnen heropstarten in maart 2019. In december moet de crèche dan open kunnen," zegt hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?