13 maart 2020: persconferentie crisiscentrum coronavirus, met viroloog Dr. Steven Van Gucht (Sciensano), professor Emmanuel André  en Peter Mertens, directeur communicatie FOD Binnenlandse Zaken

Crisiscentrum laat beperkte verplaatsingen met auto toe voor gezinnen

© Belga
06/04/2020

Gezinnen met jonge kinderen (tot en met 5 jaar) kunnen voortaan beperkte verplaatsingen met de auto maken voor bijvoorbeeld een wandeling in het park. Dat blijkt uit de nieuwe richtlijnen die het nationaal crisiscentrum maandag heeft gepubliceerd.

Volgens de nieuwe richtlijnen zijn verplaatsingen met auto voor recreatieve activiteiten voortaan toegelaten voor "gezinnen met kinderen jonger dan en gelijk aan 5 jaar". Die regel geldt ook voor personen met beperkte mobiliteit, zoals ouderen, en voor begeleiders van personen met een fysieke of mentale beperking.

Tot nu toe was het verboden om met de wagen naar een park te rijden. "Met de wijziging spelen we in op gezinnen die in de stad wonen en geen park bij hen in de buurt hebben", zegt Yves Stevens, de woordvoerder van het crisiscentrum. "Zij zullen nu een beperkte verplaatsing kunnen maken tot aan een park, om daar te gaan fietsen of wandelen."

De afstand die met de wagen wordt afgelegd, moet wel beperkt blijven. "Het is nog altijd niet de bedoeling dat mensen een grote afstand afleggen om in de Ardennen of aan zee te gaan wandelen", besluit Stevens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Crisiscentrum, coronamaatregelen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni