Crowdfunding Jetse moskee haalde al 324.000 euro op

© Tifonte-Parmakran-Macbahi
© Tifonte-Parmakran-Macbahi

Dit weekend startte de crowdfunding voor de nieuwe moskee en cultureel centrum Averroes in Jette. Tot nu toe werd er al 324.000 euro ingezameld.

“Ik ben zeer tevreden en dankbaar,” zegt de imam en voorzitter van de moskee, Boubker Macbahi, aan BRUZZ. “We willen een cultureel centrum maken voor iedereen, moslim en niet-moslim. Het doet me dan ook veel plezier dat er zo veel mensen een bijdrage leveren,” zegt hij.

Macbahi wil absoluut onafhankelijk zijn van geld uit Saoedi-Arabië om zijn project te realiseren. Daarom is de crowdfunding ook zo belangrijk. “We willen niet dat iemand anders komt zeggen hoe wij ons geloof moeten beleven,” zegt hij.

“We kregen niet alleen steun van Brusselaars", legt Macbahi uit. “Ook mensen uit Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi waren aanwezig op het startevenement. Het is mooi om te zien dat iedereen z’n steentje bijdraagt en dat er ook interesse is vanuit de politiek.”

Voorbeeld
Naast een moskee komt er ook een sportzaal, een cafetaria, een bibliotheek en een opvangplaats voor daklozen. “De naam Averroes is niet toevallig gekozen", zegt Macbahi. “Averroes was een islamitische geleerde in het Andalusië van de 13de eeuw. In die tijd leefden moslims, christenen en joden vredevol samen. Daar willen wij een voorbeeld aan nemen,” legt hij uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?