Dagopvang voor daklozen L’Ilot weer open in Sint-Gillis

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 3 augustus 2023
Updated: 06-08-2023 - 18:27

In Sint-Gillis is het dagopvangcentrum van vzw L’Ilot sinds afgelopen week weer open na een grondige renovatie. Dakloze Brusselaars kunnen er terecht voor een maaltijd, douche en sociale begeleiding.

Het centrum ligt in de Kerkstraat vlakbij het Sint-Gillisvoorplein en is elke dag van half negen tot vijf open voor dakloze Brusselaars. Er zijn douches, een wasruimte en nieuwe lockers die per week te huur zijn. De vzw meldt via sociale media dat er elke dag 80 personen terecht kunnen voor een warme maaltijd, advies en wat rust.

Bij de renovatie ging speciale aandacht naar een goede aansluiting tussen de ruimtes voor bezoekers en de kantoren van de sociaal werkers, vertelt de directeur aan BX1. Wie naar L’Ilot komt om bijvoorbeeld even op het internet te surfen, kijkt via een glazen kantoorwand uit op de vaste ploeg werknemers.

In de opgeknapte keuken van het nieuwe dagcentrum worden ook maaltijden voor andere diensten van de vzw bereid, zegt de directeur nog, zoals maaltijdbedeling.

Het oude centrum van L’Ilot op het Sint-Gillisvoorplein wordt omgevormd tot een dagopvangcentrum voor vrouwen. Dat moet over een maand openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?