© Eva Christiaens | De brandweer was snel ter plaatse en heeft het vuur onder controle. Er zijn geen gewonden en de brand sloeg niet over naar naburige woningen.

Dakbrand bij discotheek Mirano

GR
© BRUZZ - Belga
18/02/2020
Updated: 18/02/2020 17.48u

De Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node is deels afgesloten voor alle verkeer door een dakbrand bij nachtclub Mirano. De brandweer was snel ter plaatse en rukte uit met vier pompwagens en twee ladders. "Het vuur is onder controle en er vielen geen gewonden", zegt woordvoerder Walter Derieuw.

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node woedt sinds 14.20 uur een omvangrijke dakbrand. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het gaat om een vals plafond van zo'n 400 vierkante meter net onder het dak van discotheek Mirano langs de Leuvensesteenweg. Bij de brand vielen geen gewonden maar de Leuvensesteenweg is wel afgesloten voor het verkeer.

Het vuur is ontstaan bij dakwerken. De brandweer heeft vier bluswagens en twee ladderwagens ter plaatse gestuurd en probeert de brand langs de buitenzijde te blussen. "Het is voor onze mensen veiliger om de brand langs de buitenzijde te blussen", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "We gaan de discotheek niet binnen omdat we niet weten wat de toestand binnen is. Als we bij een dergelijke brand langs de buitenzijde moeten blussen, nemen de bluswerken altijd wat meer tijd in beslag."

De gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft een coördinatiecel in het leven geroepen, samen met de politie en de medische hulpdiensten. De Leuvensesteenweg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer en de twee aanpalende gebouwen aan discotheek Mirano zijn uit voorzorg geëvacueerd. "De brandweer heeft de brand onder controle en laat het vuur gecontroleerd uitbranden", zegt burgemeester Emir Kir. "Er is beslist om het dak niet open te breken om te vermijden dat de brand naar andere gebouwen zou overslaan. Mocht de brand zich toch uitbreiden, hebben we voor de eventuele getroffenen al opvang voorzien in sporthal Guy Cudell."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Samenleving, nachtclub Mirano, dakbrand

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie