David Weytsman (MR) vraagt sluiting imamopleiding Grote Moskee

Weytsman (MR) laat weten dat hij de burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS) zal interpelleren over de zaak.

De imamopleiding in de Grote Moskee moet gesloten worden, als de berichtgeving over de inhoud van de lessen klopt. Dat zegt Brussels parlementslid David Weytsman (MR). Hij reageert daarmee op een rapport van OCAD, de instelling die het dreigingsniveau in ons land bepaalt, daarover.

“Hoelang gaan we het onaanvaardbare nog accepteren?” aldus Weytsman. Daarmee doelt hij op de bevindingen van een rapport van het OCAD. Daarin staat dat sommige Saoedische handboeken die in de Grote Moskee in Brussel gebruikt worden bij de opleiding van imams, antisemitisch zijn en oproepen tot de jihad.

Weytsman laat weten dat hij verbolgen is. “Men gebruikt daar handleidingen die uitleggen hoe je het best homoseksuelen vermoordt. Walgelijk!” aldus de liberaal. “Men moet op alle mogelijke manieren haat, racisme, seksisme, antisemitisme en homofobie bestrijden.”

Het parlementslid laat weten dat hij de burgemeester van de Stad Brussel Philippe Close (PS) zal interpelleren over de zaak.

De Moslimexecutieve neemt het beheer van de Grote Moskee vanaf volgend jaar over en liet al weten "dat ze zich ertoe verbindt haar verantwoordelijkheden op te nemen in de ontwikkeling en uitbouw van een Belgische islam, een open islam die verankerd is in de Belgische en Europese democratische context."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?