De Block: 'Afhalen en leveren maaltijden blijft perfect mogelijk'

© Belga
13/03/2020
Updated: 13/03/2020 08.34u

Ondernemers in de horecastor zullen gedurende één kwartaal vrijgesteld worden van sociale bijdragen. Dat zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block op Twitter. De Open Vld-minister reageert daarmee op de vraag vanuit de horecasector om steunmaatregelen.

Na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om alle restaurants, discotheken en cafés verplicht te sluiten tot 3 april dringt de horecastor aan op dringende steunmaatregelen.

Sectorfederatie Horeca Vlaanderen roept de federale regering op om meteen een "horecanoodfonds" in het leven te roepen. Ook alle terras-, toerisme- en andere taksen moeten tot eind dit jaar worden opgeschort, klinkt het.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block erkent dat de maatregelen in de horeca "drastisch" zijn, maar benadrukt dat ze nodig zijn om kwetsbare burgers te beschermen. "Maar ik vind ook dat we drastische maatregelen moeten nemen om de sector te ondersteunen: een vrijstelling van de sociale bijdragen gedurende één kwartaal", stelt de Open Vld-minister op Twitter.

Daarbij benadrukt de minister nogmaals dat afhalen en leveren intussen perfect mogelijk blijft. "Daar kunnen we de sector geruststellen." In 'De Ochtend' op Radio 1 voegde ze daar het specifieke voorbeeld van restaurants en frituren aan toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , corona , horeca , De Block , sociale bijdragen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni