Debaets: ‘Half jaar geleden gevraagd om meer communicatie rond meldpunt homofoob geweld'

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| Bianca Debaets bij de eedaflegging van de nieuwe Brusselse parlementsleden op 11 juni 2019.

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene schakelde vrijdagochtend haar strijd tegen homo-, lesbo- of transfoob geweld een versnelling hoger met een duidelijk meldpunt op haar website en een communicatiecampagne. Brussels parlementslid Bianca Debaets vroeg zeven maanden geleden al om de communicatie rond het het meldpunt te verbeteren. "Er kwamen amper zes meldingen binnen op negen maanden tijd."

‘Too little, too late.’ Zo klinkt het op het kabinet van parlementslid Debaets (CD&V) nadat het nieuws bekend werd dat de Brusselse politie haar communicatie omtrend homofoob geweld gaat versterken met een direct meldpunt op hun website.

Het meldpunt waarop de LGBTQI+-gemeenschap terecht kan bestaat al langer, maar was tot nu toe weinig gekend. “Zeven maanden geleden heb ik op de politieraad hierover al vragen gesteld. Politieraadvoorzitter Philippe Close (PS) bevestigde dat er amper zes meldingen waren binnengekomen op negen maanden tijd,” aldus Debaets. “Dan kan je niet anders dan vaststellen dat het meldpunt op een absolute flop is uitgedraaid. Ik heb er toen vurig voor gepleit om de communicatie rond dit meldpunt te verbeteren en zie vandaag dat er eindelijk stappen in die richting worden genomen.”

Debaets juicht het initiatief toe. “Maar dat betekent niet dat we hiermee al tevreden mogen zijn. Het is belangrijk dat er een communicatiecampagne op lange termijn wordt uitgewerkt en dat de informatie rond dit meldpunt ook op de website van Stad Brussel verschijnt en via affiches en flyers doorheen de stad bekend gemaakt wordt, in het bijzonder in en rond de horecawijken die vaak bezocht worden door de LGBTQI+-gemeenschap.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?