Debaets: ‘Maak een zwemvijver in Ter Kamerenbos’

"Het voorbeeld van de Malzfabrik in Berlijn toont trouwens aan dat je ook met een beperkte oppervlakte zwemgelegenheid kan creëren," zegt Debaets.

De Stad Brussel heeft een chronisch tekort aan zweminfrastructuur in de buitenlucht. Dat blijkt elke zomer opnieuw. Gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) stelt daarom voor om te onderzoeken of de vijver in het Ter Kamerenbos kan worden opengesteld als zwemvijver.

Brussels parlementslid Bianca Debaets, die ook in de gemeenteraad van Brussel Stad zetelt, betreurt dat van alle mooie beloftes rond zwemwater geen kubieke centimeter is gerealiseerd, en stelt voor om van de grote vijver in het Ter Kamerenbos een zwemvijver te maken. Die plek is 's zomers al erg geliefd onder picknickende jongeren en families.

Schepen van Sport Alain Courtois (MR) beloofde drie jaar geleden om mobiele zwembaden te installeren in de Stad Brussel. Die zijn er nooit gekomen. Concreet vraagt Debaets Courtois nu of hij kan onderzoeken welke locatie geschikt zou kunnen zijn.

“Ik vraag me ook af waar zijn enthousiasme voor meer zwemwater gebleven is? De Brusselaars verdienen beter dan loze kreten en beloftes”, becommentarieert Debaets. Tot op de dag van vandaag telt Brussel geen enkel publiek toegankelijk buitenzwembad. Debaets refereert aan het NEO project op de Heizel, waar van het idee voor de zwemvijver niet meer is overgebleven dan een waterplas met een diepte van vijf centimeter.

Debaets vraagt zich af waarom Brussel er niet in slaagt om een openluchtzwembad te creëren, terwijl het andere Europese steden wel lukt. “Londen telt maar liefst tien buitenzwemlocaties, waaronder Hyde Park. Het is me een raadsel waarom dit niet in Brussel zou kunnen. Het voorbeeld van de Malzfabrik in Berlijn toont trouwens aan dat je ook met een beperkte oppervlakte zwemgelegenheid kan creëren.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?