Défi wil snel een immigratiemuseum

© Wikipedia
| 17 jaar geleden kwam een gebouw op de site van Thurn & Taxis in aanmerking om het immigratiemuseum te huisvesten, maar die plannen raakten op de achtergrond. Défi wil het idee nieuw leven inblazen.

Een Brussels immigratiemuseum moet er nu snel gaan komen, vindt Brussels parlementslid Fatoumata Sidibé (Défi). Het idee duikt regelmatig op in de Brusselse politiek, maar de tijd dringt volgens Sidibé. "Dat het er niet is, komt door een gebrek aan politieke wil."

In 2001 zou het immigratiemuseum komen op de site van Thurn & Taxis, in 2013 dacht de Brusselse politiek aan een museum in Sint-Joost-ten-Node. Maar verder dan plannen kwam het niet. "Een gebrek aan politieke wil," zegt Défi-parlementslid Fatoumata Sidibé, zelf van Malinese afkomst.

Om het idee nieuw leven in te blazen, diende Sidibé een resolutie in in het parlement. "Vandaag is er een hele generatie die de geschiedenis van de immigratie in België negeert. Als we samen een maatschappij willen opbouwen, moeten mensen leren over immigratie," zegt ze.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?