| Na het eerste overleg met de nieuwe uitbaters, sluiten de medewerkers de winkel.

De Delhaize-supermarkt Flagey, gelegen in de De Henninstraat in Elsene, is zaterdag opnieuw open. De supermarkt sloot vrijdag de deuren na een eerste ontmoeting tussen de nieuwe uitbaters en de Delhaize-medewerkers, die niet tevreden waren over de antwoorden van hun nieuwe leidinggevenden.

Vrijdag bevestigde de woordvoerder van Delhaize België dat medewerkers hadden besloten om het filiaal te sluiten, na een teleurstellende eerste ontmoeting met het nieuwe management.

“Er zijn sindsdien geen officiële contacten meer geweest tussen de medewerkers en de nieuwe leidinggevenden, maar de winkel is intussen opnieuw geopend”, aldus de woordvoerder, die benadrukt dat er voortdurend overleg plaatsvindt tussen de betrokken partijen.

Facilitator aangesteld

Vrijdag raakte ook bekend dat de Pierre-Yves Dermagne (PS), vice-eersteminister en minister van Economie en Werk, een facilitator heeft aangesteld, namelijk Robert Tollet, voormalig voorzitter van de Centrale Economische Raad. Zijn eerste opdracht is de vakbonden en werkgevers weer rond de tafel te krijgen.

Tollet zal de sociaal bemiddelaar bijstaan, die eerder al door minister Dermagne werd aangesteld. Ter herinnering: in een sociaal conflict wordt een bemiddelaar aangesteld als alle andere procedures - zoals omschreven in de paritaire comités - zijn vastgelopen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni