Delhaize kondigt overnemer aan voor nog drie winkels in Brussel

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 2 oktober 2023
Updated: 02-10-2023 - 15:49

De directie van Delhaize heeft een derde reeks winkels aangekondigd die zullen overgaan naar zelfstandige uitbaters. Het gaat deze keer om negentien winkels waarvan drie in Brussel. In de Delhaize-winkel Théodor in Jette heeft het personeel maandag al het werk neergelegd na de aankondiging.

Delhaize gaf in een persbericht ook de namen van de overnemers vrij. Zo wordt Delhaize Theodor in Jette overgenomen door Adnan Shehu, Delhaize Charles Woeste (eveneens in Jette) door Patrick Niyibizi en Juliette Spaey en Delhaize Molière in Elsene door Kursat Denizli.

Volgens de supermarktketen zijn de nieuwe aangesloten partners stuk voor stuk "echte ondernemers met een bewezen passie voor Delhaize, de medewerkers en de klanten en met een groot vertrouwen in de toekomst van Delhaize". De komende weken volgen de overnemers een opleidingstraject en worden ze intensief begeleid naar een succesvolle overname van hun supermarkt.

Een succesvolle overgang van een supermarkt in eigen beheer naar een aangesloten Delhaize winkel neemt gemiddeld 10 weken tijd in beslag. Dat is de tijd die nodig is om alles in orde te brengen op vlak van administratie, IT en techniek. De opening van deze nieuwe lijst van 19 supermarkten als zelfstandige Delhaize supermarkten is voorzien van december 2023 tot maart 2024.

Jette

In de tussentijd heeft het personeel van de Delhaize-winkel Théodor in Jette maandag al het werk neergelegd na de aankondiging van de directie dat er een zelfstandige overnemer is gevonden. Dat zegt Delhaize-woordvoerster Ine Tassignon. De vakbonden verzetten zich al maanden tegen de verzelfstandigingsplannen van Delhaize en de manier waarop ze worden doorgevoerd.

In totaal zijn er nu 51 supermarkten die gestart zijn met de transformatie naar een supermarkt uitgebaat door een zelfstandige ondernemer. De komende maanden komen er nog nieuwe aankondigingen, belooft Delhaize.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?