Deliveroo van plan dit jaar nog verder uit te breiden in België

© Saskia Vanderstichele

Deliveroo, sinds september 2015 actief in ons land, wil zijn actieterrein dit jaar nog verder uitbreiden. De Britse maaltijdenleverancier levert nu in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik aan huis, en dat alles met fietskoeriers. Het aantal leveringen op de middag neemt intussen fel toe.

"We gaan dus nieuwe steden ontwikkelen in 2017, en we gaan onze aanwezigheid waar we al zijn opdrijven", zegt de Belgische topman van het bedrijf, Mathieu de Lophem. "Elke grote stad, zowel in Vlaanderen als Wallonië, is voor ons een potentiële markt."

Over het aantal leveringen of de omzet communiceert Deliveroo niet. Wel is bekend dat in België 2.500 fietskoeriers voor het bedrijf rondrijden, en dat het in ons land 750 partnerrestaurants heeft. "Vorig jaar telde het kantoor in Brussel nog acht medewerkers, vandaag zijn dat er 44", zegt marketingmanager Charles Van den Bogaert.

Naar aanleiding van zijn vierde verjaardag meldt het bedrijf verder nog dat het 19 keer meer bestellingen over de middag heeft. Die groei heeft te maken met de veranderende gewoontes van de consumenten, meent het bedrijf.

De groei van Deliveroo is volgens De Lophem te danken aan de selectie van de restaurants, de kwaliteit van het eten en de snelle levering. Dat concurrent Take Eat Easy intussen van de markt verdwenen is, zal hier echter ook niet vreemd aan zijn. Die Belgische concurrent was actief in 20 Europese steden, maar moest in juli de boeken sluiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?