Dierenactivisten blokkeren twee uur lang slachthuis

© 269 Libération Animale
| De dierenactivisten wisten onder meer dit geitje te redden. "Met droefheid moeten we melden dat het er niet meer zijn. Onze gedachten zijn bij hen."

Een veertigtal activisten van het platform ‘269 Libération Animale’ is in de nacht van woensdag op donderdag binnengedrongen in de Anderlechtse Abattoirs. Ze wisten vier dieren mee te nemen, en legden enkele uren lang het slachthuis lam.

Eenmaal binnen ketenden de dierenactivisten zich vast en blokkeerden zij de band waarlangs de dieren binnengebracht worden om te slachten - door hen 'death row' of dodencel genoemd. De actie duurde ongeveer tweeënhalf uur.

De activisten verlieten het slachthuis omstreeks 5 uur donderdagochtend, met vier "overlevenden". Die zullen ze opvangen in hun sanctuarium.

“Het is met grote droefheid dat we moeten melden dat we niet meer dieren konden redden”, schrijft de organisatie na afloop op Facebook. “Onze gedachten zijn bij hen. Er is maar één zekerheid: deze plaatsen (slachthuizen, red.) moeten verdwijnen. We moeten ze binnenvallen, en lamleggen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?