| Yppas vond een nieuw baasje via een post van Noemie Kreitlow, een jonge Brusselse fotografe met 4.988 volgers op Instagram.

Dierenasiel zet influencers in om dieren aan nieuw baasje te helpen

JP
© BRUZZ
26/06/2019

De zomermaanden zijn altijd een moeilijke periode voor dierenasiels. Alleen al in de maand juni kreeg het asiel Veeweyde 40 honden en 120 katten binnen. Met de hulp van Brusselse influencers vonden al vier dieren via Instagram en Facebook een nieuw baasje.

Afgelopen maandag poseerde Noemie Kreitlow, een jonge Brusselse fotografe met 4.988 volgers op Instagram, met de hond Yppas. Nog diezelfde dag vond hij een nieuw baasje. Dat geldt ook voor Bijou, een Chinese hond van zeven jaar die in mei werd achtergelaten. Hij poseerde met Elsa Frelon. Bordercollie Max ging met influencer Laetitia Van Hagendoren op de foto, en yorkshire Angie vond een nieuwe eigenaar via een post met Sophie Mandi.

Dierenasiel Veeweyde schakelde de hulp van de influencers in omdat de zomer altijd een moeilijke periode is. “Tijdens de vakantie laten veel mensen hun dieren achter, en weinig mensen komen een dier halen,” zegt woordvoerder Ludivine Nolf. In de maand juni alleen al kwamen er 40 honden binnen bij het dierenasiel, en 120 katten. Ter vergelijking: gemiddeld krijgt het asiel gemiddeld 50 katten per maand binnen, en 30 honden.

In totaal zijn er op dit moment nog 80 honden op zoek naar een baasje, en 30 katten. Het dierenasiel is niet bang dat het publiek dat ze bereiken via Instagram een impulsaankoop doet. De nieuwe eigenaren moeten immers eerst een vragenlijst invullen, waarin het asiel vraagt naar de omstandigheden waarin het dier zou leven. “We hopen dat ze naar ons komen in plaats van via internet een puppy te kopen,” aldus de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni