Dierenkerkhof Sint-Pieters-Woluwe opent eind dit jaar

© Pixabay
| (archiefbeeld)

Tegen eind dit jaar moet het tweede dierenkerkhof van Brussel opengaan. Het kerkhof in Sint-Pieters-Woluwe zal plaats bieden aan zeventig huisdieren. Woensdag legden burgemeester Benoit Cerexhe (CDH) en staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V) de eerste steen.

Het project komt er op initiatief van staatssecretaris Bianca Debaets, weet Het Laatste Nieuws. Zij lanceerde een oproep waarop burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoit Cerexhe als eerste reageerde.

“Huisdieren zijn een deel van het DNA van de bewoners”, zegt Cerexhe aan HLN. “De inwoners van Sint-Pieters-Woluwe zijn meestal ouder en eenzaam. De band met hun dieren is veel sterker dan we denken."

'Betaalbaar'

Het kerkhof, met een oppervlakte van 260 vierkante meter, moet ervoor zorgen dat Brusselaars hun huisdieren niet meer in het wild of in hun eigen tuin begraven. Er zal plaats zijn voor zeventig dieren. Daarnaast zullen er 105 plaatsen zijn voor urnes.

De kostprijs voor een plek op het kerkhof ligt nog niet vast. “We willen het wel zo betaalbaar mogelijk houden, zeker voor de ouderen hier in Sint-Pieters-Woluwe", luidt het. Het Gewest ondersteunt het project met 30.000 euro.

Elsene heeft al sinds 2010 een dierenkerkhof. Daar is plaats voor zestig dieren, maar op veel succes kan de begraafplaats niet rekenen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?