Dieven stelen wagen van Vorsts gemeenteraadslid aan Hallepoort

© PhotoNews
| De Hallpoort (archiefbeeld).

Vorige maand zijn dieven in de omgeving van de Hallepoort aan de haal gegaan met de wagen van Nadia El Yousfi (PS). Het Brussels parlementslid en Vorsts gemeenteraadslid was het slachtoffer van een gewelddadige overval.

El Yousfi parkeerde op 17 november haar Audi A3 op de Henri Jasperlaan. Onderweg naar haar zus die in de omgeving woont, werd ze gevolgd door twee mannen. Die gooiden de vrouw tegen de grond en overmeesterden haar.

Omstaanders schieten El Yousfi te hulp, maar de overvallers slaagden erin de autosleutels van de vrouw te stelen voordat ze de benen namen. Het Brussels parlementslid wordt afgevoerd naar he ziekenhuis, maar komt er met kleerscheuren vanaf.

"Er is een echt veiligheidsprobleem in de wijk", zegt El Yousfi een maand later aan RTBF. "Vooral vrouwen worden er lastig gevallen. De daders worden veel te snel opnieuw vrijgelaten. Dat zorgt voor een gevoel van straffeloosheid."

De politie behandelt de wijk als een prioritaire zone, waarvoor zowel de zone Brussel-Zuid als Brussel-Hoofdstad/Elsene bevoegd zijn. "We zetten gezamenlijke acties op en proberen aanwezig te zijn in de wijk", klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?