‘Dimi was een van ons’, jongeren van jeugdhuis Centrum West herdenken vermoorde vriend

© D'Broej

De 19-jarige Dimitri Lueya liet op 2 november het leven nadat hij werd neergestoken. De aanleiding voor het dodelijke geweld was een discussie over een pet: “Zijn dood mag niet zinloos zijn”.

"Dimi had de gave van eenvoudig van warm intens contact," schrijven zijn vrienden van het jeugdhuis Centrum West D’Broej op hun website. Lueya studeerde marketing aan de hogeschool EPHEC, "een succesvolle carrière lag in het verschiet".

"Zeg nee tegen geweld"

"Dagelijks kwamen we de voorbije weken met zijn allen samen om proberen te begrijpen wat ongrijpbaar leek. De leegte, het gemis en verdriet zijn immens groot. De aanwezigheid van 600 mensen op de afscheidsviering was tekenend."

De vermoedelijke dader heeft zich reeds aangegeven. Het onderzoek naar de moord is nog steeds lopende. Op 13 november kwamen de familie Lueya en sympathisanten al eens samen voor het justitiepaleis om hun boodschap "Neen aan het geweld" aan te kaarten.

Ook zijn vrienden van het jeugdhuis willen het niet hierbij laten: "Wat willen we doen om wat totaal zinloos was, toch zin te geven? Wij dromen ervan een ruimte uit te bouwen waar jongeren thuis zijn. Die zal zijn naam dragen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?