Dinosaurussen en springkastelen nemen Rogierplein over

bouncy_games.jpg
© Bouncy Games
| Het springkasteelparcours Bouncy Games en de immersieve tentoonstelling Dinos Alive nemen de komende weken de ruimte op en onder het Brusselse Rogierplein in.
© Bouncy Games
| Het springkasteelparcours Bouncy Games en de immersieve tentoonstelling Dinos Alive nemen de komende weken de ruimte op en onder het Brusselse Rogierplein in.

Het springkasteelparcours Bouncy Games en de immersieve tentoonstelling Dinos Alive nemen de komende weken de ruimte op en onder het Rogierplein in. Het zijn de eerste van een reeks evenementen die het creatieve team van Exhibition Hub op initiatief van de gemeente Sint-Joost-ten-Node organiseert.

Springen, klimmen, stuiteren en obstakels ontwijken zijn de essentie van het 3.000 m2 grote Bouncy Games. Wie dit het snelst kan en als eerste over de finish van het parcours komt, is de winnaar. Alle leeftijden zijn welkom op de springkastelen. Het parcours is sinds 6 augustus elke dag open van 10 tot 18 uur en staat op het Rogierplein. Een toegangsticket kost 7 euro.

Binnen een week, op maandag 15 augustus, komen er in de 'piramidezaal' onder het Rogierplein dinosaurussen tot leven. Exhibition Hub laat Dinos Alive na een eerste passage in Tour & Taxis terugkeren naar Brussel. Geanimeerde dino-robots en levensgrote replica's van de prehistorische dieren worden verspreid over een oppervlakte van 2.000 m2.

Het publiek wordt om elke hoek en vooral in de virtual reality-ruimte teruggevoerd naar het tijdperk van de dinosaurussen. De immersieve tentoonstelling Dinos Alive is ook elke dag open van 10 tot 18 uur. Ze is voor kinderen vanaf 4 jaar en een ticket kost 10 euro.

"Wij hebben grote plannen voor het Rogierplein, zoals blijkt uit deze eerste twee evenementen. Onze visie is, op lange termijn, een voortdurende bezetting van het terrein met kwaliteitsevenementen of grootschalige tentoonstellingen", zegt Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?