Directeur Brussels Expo: ‘Volgens mij zijn ze de beurzensector gewoon vergeten’

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 25 mei 2020
Updated: 25-05-2020 - 16:52

Directeur van Brussels Expo Geert Maes hekelt in een open brief aan de Nationale Veiligheidsraad de onduidelijkheid over de heropstart van de beurzensector. “Beurzen zijn helemaal geen massa-evenementen, we hebben nu perspectief nodig.

Na de Brusselse musea en kunstgalerijen klaagt ook Geert Maes de modus operandi van de Nationale Veiligheidsraad aan waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt tussen festivals als Tomorrowland of een beurs.

“Bij massa-events denkt men spontaan aan de boven reeds aangehaalde festivals, grote concerten, tot de nok gevulde Boudewijnstadia tijdens Memorials of memorabele voetbalmatchen,” zegt Maes. “En terecht. Maar beurzen zijn geen massa-evenementen.”

Veiligheidsmaatregelen logistiek mogelijk

Met het oog op een heropstart vanaf het najaar kan de beurzensector volgens Maes zichzelf strikte veiligheidsmaatregelen opleggen: “Denk maar aan een temperatuurscan, ontsmetting met alcoholgel en handen wassen bij het binnentreden. Een aparte in- en uitgang. De regel van 1 persoon per 10 m² kan ook hier de norm zijn. De beurzensector kan dit technisch en logistiek allemaal aan én is hiertoe bereid zolang de coronacrisis voortduurt.”

Groen licht in juni

De beurzensector heeft minstens 3 maanden voorbereidingstijd nodig. “Omdat we graag begin september onze business willen heropstarten, moeten we dus begin juni groen licht krijgen. Elke dag zonder duidelijk perspectief, regent het annulaties.”

“Ook onze sector heeft perspectief nodig,” besluit Maes. “Ook wij hebben nood aan hoop. Volgens mij zijn ze de beurzensector gewoon vergeten op de laatste Veiligheidsraad, en wachten ze nu tot die van 8 juni om ons dat verlossend uitzicht te geven.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?