Directeur Media en Productie Peter Claes vertrekt uit VRT

© PhotoNews
| De zendmast van VRT-en RTBf aan de Auguste Reyerslaan.

Directeur Media en Productie Peter Claes vertrekt bij de VRT. Dat gebeurt "in gemeenschappelijk overleg", zo meldt de openbare omroep. Een conflict met Claes leidde vorige maand tot het ontslag van CEO Paul Lembrechts.

CEO ad interim Leo Hellemans bedankt Claes voor "zijn indrukwekkende carrière van 17 jaar" bij de VRT. "Claes was bereid deze stap te zetten om de rust te laten terugkeren voor hem, zijn gezin en de VRT", staat nog in de mededeling.

"De VRT apprecieert deze moeilijke stap en is dankbaar voor het jarenlange engagement van Peter. Ik heb zelf vele jaren met hem kunnen werken. Zijn visie en daadkracht hebben in grote mate bijgedragen tot de succesvolle VRT die we vandaag zijn," zo zegt CEO ad interim Leo Hellemans.

Peter Claes begon bij VRT in 2002 als verantwoordelijke voor de marketing. In 2013 startte hij binnen de VRT de eerste incubator op, gericht op de digitale ontwikkeling van de openbare omroep. Sandra De Preter benoemde hem vervolgens tot directeur Media. Onder Leo Hellemans werd hij algemeen directeur Media en Productie. Hij maakte 7 jaar deel uit van het directiecomité, en zette dagelijks de lijnen uit van de televisie- en radionetten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?