| Brussels expo

Directie Brussels Expo dreigt met ontslag: 'Te weinig steun van het Gewest'

Rojin Ferho
© BRUZZ
23/01/2023

De CEO en twee topmanagers van Brussels Expo op de Heizel dreigen ontslag te nemen. Dat schrijven ze in een brief aan de Raad van Bestuur. Die laatste heeft nu een bemiddelaar aangesteld. Het management klaagt een gebrek aan steun van het Brussels Gewest aan.

De coronacrisis heeft diepe wonden geslagen binnen Brussels Expo volgens de vzw. “De situatie is zeer complex sinds de coronacrisis”, zegt Wafaa Hammich, woordvoerder van Brussels Expo. Lang mochten geen expo’s doorgaan. In 2021 vreesden de werknemers zelfs een faillissement van de vzw.

Ondanks een succesvolle editie van het Autosalon en de expo over James Bond, dreigt zich vandaag een nieuwe crisis voor te doen: drie topmanagers dreigen met hun ontslag. Twee van hen: CEO Denis Delforge en de COO Emin Luka.

Naar eigen zeggen zou er te weinig financiële steun zijn van het Brussels Gewest. “De directie wil dat er vooruitgang komt op gebied van financiële investeringen”, zegt Hammich.

Dat schrijft de directie ook in een brief, gericht aan de Raad van Bestuur, die de Franstalige krant La Dernière Heure heeft kunnen inlezen. Het nieuws wordt ook bevestigd aan BRUZZ.

Ultimatum

De managers stellen in die brief vier voorwaarden aan het Gewest: de toekomst van Brussels Expo verzekeren, stabiliteit voor de werknemers, de werkgelegenheid behouden en een betere samenwerking met de stad Brussel.

De Raad van Bestuur zou de managers steunen. Het betreurt bijvoorbeeld ook het gebrek aan steun van de Federale overheid. Nochtans, vinden ze, hebben ze al veel betekend tijdens de coronacrisis en voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de zalen van Brussels Expo.

Ondertussen laat Hammich weten dat de activiteiten verzekerd blijven op Brussels Expo.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni