21 maart 2023: de vakbonden blokkeren het distributiecentrum van Delhaize in Zellik als protest tegen het in franchise geven van de supermarkten die de winkelketen in eigen beheer heeft

| De vakbonden blokkerden de voorbije dagen het distributiecentrum van Delhaize in Zellik als protest tegen het in franchise geven van de supermarkten die de winkelketen in eigen beheer heeft. Die blokkade is nu opgeheven.

Distributiecentrum voor verse voeding van Delhaize in Zellik belevert opnieuw winkels

© Belga
24/03/2023

Het werk in het distributiecentrum voor verse voeding van supermarktketen Delhaize in Zellik (Vlaams-Brabant) is heropgestart. Dat zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver vrijdag.

Het distributiecentrum was sinds donderdagochtend geblokkeerd door stakende werknemers. Donderdagavond werd het werk hervat. "De sociale dialoog is er hernomen. De belevering van de winkels is heropgestart."

Vrijdag hielden nog steeds 65 eigen winkels van de supermarktketen de deuren dicht, waarvan zes in Vlaanderen. Het personeel protesteert zo tegen de aangekondigde verzelfstandiging van de eigen winkels. Vrijdag waren 63 van die eigen winkels open. Naast de 128 winkels in eigen beheer, telt de supermarktgroep 636 zelfstandige aangesloten winkels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni