Dode bij gasexplosie is jonge Roemeense grootvader

© Jan Baets

De man die zaterdag bij de gasexplosie in een woning in Sint-Gillis is omgekomen, is een jonge Roemeense grootvader. Zijn familie kon wel ontkomen, maar toen Dragan Nikolic het huis na de knal wilde verlaten, kreeg hij een steunbalk op het hoofd. Hij overleed onder het puin.

Dat schrijft De Standaard maandag. Het parket kan wel nog niet bevestigen. "De identificatie van het slachtoffer is pas voor deze middag", zegt Ine Van Wymersch, woordvoerder van het Brussels parket. "Pas dan kunnen we met zekerheid stellen dat de man die als vermist is opgegeven, ook werkelijk de man is die onder het puin is teruggevonden." 

Op amateurbeelden is te zien hoe Dragans ouders, samen met zijn kinderen en kleinkinderen, de woning uit vluchtten tussen de brandende brokstukken door.

Even later brak er brand uit. Dragan Nikolic probeerde om zich bij de rest van zijn familie buiten te voegen. Dat mislukte toen hij bijna de voordeur bereikte. Hij kreeg een steunbalk op het hoofd en overleed onder het puin. Zijn lichaam werd pas uren later gevonden.

In de twee panden, die grotendeels zijn weggeblazen, woonden behalve een Roemeense familie ook Senegalezen en Portugezen. Negen personen, onder wie twee kinderen van 2 en 15 jaar, raakten gewond. "Hun toestand is stabiel", zegt burgemeester Charles Picqué (PS). "Een van hen ligt wel nog in het ziekenhuis."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Carlo en Ingrid: 'Brussel is ons buitenverblijf'

samenleving 1518771600

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook