Dode en gewonde bij arbeidsongeval Molenbeek

Updated: 14-05-2019 - 16:45

Op een werf aan de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagnamiddag een arbeidsongeval gebeurd, waarbij één persoon is overleden en een tweede gewond is geraakt. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Beide slachtoffers waren aan het werk in een hammam (Turks stoombad, nvdr) waar renovatiewerken uitgevoerd werden, toen beiden terecht kwamen onder een instortende muur of plafondtegel.

Eén van de slachtoffers kwam daarbij volgens de brandweer om het leven. Een tweede man werd vanonder het puin gehaald maar raakte slechts lichtgewond. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeert buiten levensgevaar.

De hulpdiensten hebben een gespecialiseerde speurhond ter plaatse laten komen om na te gaan of er nog andere slachtoffers onder het puin lagen maar dat bleek niet het geval. Het Brusselse parket en het arbeidsauditoraat zijn ter plaatse afgestapt om een onderzoek in te stellen naar de juiste omstandigheden en oorzaak van het arbeidsongeval.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?