Donorcentrum Brussel uitzonderlijk open op 15 juni

© Rode Kruis-Vlaanderen

Om de druk op de bloedvoorraad op te vangen, zal het Brusselse donorcentrum in de Cellebroersstraat van het Rode Kruis-Vlaanderen op zaterdag 15 juni tussen 9.00 uur en 15.00 uur uitzonderlijk geopend zijn.

Elke zomer komt de bloedvoorraad onder druk te staan. Het is door vakantie, festivals en familiale uitjes voor iedereen een drukke periode waarbij bloed geven op een minder prominente plaats komt te staan. Bovendien zorgen vakantiebestemmingen er soms voor dat mensen een tijdje niet mogen doneren, laat het Rode Kruis-Vlaanderen via een persbericht weten.

Om de druk op de bloedvoorraad op te vangen, opent Rode Kruis-Vlaanderen op zaterdag 15 juni uitzonderlijk het Brusselse donorcentrum. Om de donoren te bedanken, wordt chef-kok Albert Stoemp uitgenodigd. Hij zal er hapjes maken voor iedereen die bloed komt geven.

Op 14 juni – ook Wereld Bloeddonordag - trapt Rode Kruis-Vlaanderen zijn nieuwe bloed- en plasmacampagne af met een bloedinzameling op het festivalterrein van Rock Werchter. De organisatie wil daarmee alle donoren bedanken én tegelijk aandacht trekken voor haar nieuwe campagne.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?