Doorstart voor elektrische tuktuks van Mobiloo

© brusselnieuws.be
04/11/2015

Begin april reden er twee tuktuks van Mobiloo door de stad. Dat hadden er snel meer moeten worden, maar het kwam nooit van een uitbreiding. Initiatiefnemer Steve Munga plant nu een doorstart, met riksja's die beter opgewassen zijn tegen de Brusselse kasseien.

De reacties op de komst van de elektrische tuktuks waren volgens initiatienemer Steve Munga positief, maar het ontwerp van de voertuigen kon beter.

"In de Belgische binnensteden heb je te maken met een historische bestrating en daar waren de eerste tuktuks niet zo goed op voorzien", legt Steve uit aan brusselnieuws.be.

Daarom laten de vijf Brusselaars achter Mobiloo nu een nieuw model bouwen. De nieuwe tuktuks zullen een meer solide bouw hebben en betere schokdempers. Ook zal de batterij langer meegaan. "Het oude model reed als een Citroën, het de nieuwe exemplaar zal rijden als een Porsche," lacht Steve.

Wanneer de nieuwe tuktuks klaar zijn is momenteel nog onduidelijk, maar de vier Brusselse vertrekpunten blijven hetzelfde. Het gaat om het Flageyplein, De Brouckère, het Zuidstation en de Naamsepoort.

De oude tuktuks zijn intussen uit roulatie gehaald. Enkel voor speciale evenementen rijden ze nog uit.

Verder wil Mobiloo ook in Luik van start gaan, maar daarover lopen nog gesprekken met het stadsbestuur.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni