Drie Brusselse gemeenten stellen 'koele ruimtes' open

© Lara Decrae
| Vorige week: 36 graden op het Flageyplein.

Drie Brusselse gemeentes openen koele, openbare ruimtes voor hun inwoners tijdens de hete dagen die eraan komen. In de ruimtes kunnen mensen schuilen voor de warmte en water krijgen.

In Sint-Pieters-Woluwe wordt een koele ruimte ter beschikking gesteld in de patio van het W:Hall cultureel centrum. Die is open voor mensen die verkoeling willen, van maandag tot vrijdag van 10u tot 17u. Je kan er in de gemeente ook bellen naar het nummer 0800 35 190, voor alle info en hulp omtrent de aanstaande hittegolf. Er staan water, zetels, stoelen en tafels en het Rode Kruis is aanwezig.

Ook Oudergem stelt twee ruimtes ter beschikking om te schuilen voor de warmte. Eén in de Paradijshal op de Waversesteenweg 1336, deze is open van 11u tot 16u. Ook de Herdersstafzaal 2 op de Herdersstaflaan (avenue de la Houlette) 95 staat ter beschikking voor koeltezoekers tussen 11u en 16u. Je kan er naar het nummer 0800/35.179 bellen voor meer info over de hittegolf.

In Sint-Agatha-Berchem wordt er een ontvangstcentrum geopend in de sociale kruidenier van het lokale OCMW, waar koelte en water ter beschikking is. Je kan er ook bellen naar het infonummer 02/482.13.05 tijdens de werkuren, voor alle info over hitte en verkoeling in de gemeente.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?