Mensen in Brussel dragen mondmaskers uit vrees voor besmetting met het coronavirus (COVID-19)

| Mensen in Brussel dragen mondmaskers uit vrees voor besmetting met het coronavirus (COVID-19)

Drie nieuwe besmettingen in Brussel brengt totaal op 35

TDN
© BRUZZ
10/03/2020

Er zijn 28 nieuwe besmettingen met het coronavirus in België, meldt de FOD Volksgezondheid dinsdag. Drie van die nieuwe patiënten komen uit het Brussels Gewest. Sinds de uitbraak van het virus Covid-19 raakten 267 landgenoten besmet, van wie 35 Brusselaars.

Het netwerk van het nationale referentielaboratorium testte maandag 443 stalen. Daarvan waren er 28 positief voor het Covid-19-virus: 17 in Vlaanderen, 3 in Brussel en 8 in Wallonië.

Er is voorlopig nog geen exponentiële stijging van het aantal gevallen", meldt de FOD Volksgezondheid voorzichtig positief. "De initiële instroom van positieve patiënten vanuit Noord-Italië is gestopt. Mensen die ziek zijn, weten dat het belangrijk is dat ze thuis blijven. Op die manier creëren we een tijdelijke vertraging van de toename van het aantal gevallen."

Contact met ouderen vermijden

Toch waarschuwt Volksgezondheid voor lokale circulatie. "Er zullen nieuwe gevallen worden vastgesteld. Het is dus heel belangrijk om thuis te blijven als u ziek bent. Zeker met de ziektesymptomen: koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden. Iedereen zou zoveel mogelijk contact met kwetsbare groepen, zoals ouderen of mensen met onderliggende aandoeningen, moeten vermijden."

Eerder dinsdag bevestigde de FOD Volksgezondheid aan onze redactie dat een Brusselse coronapatiënt in zorgwekkende toestand verkeert. De 74-jarige man liep het virus op, nadat hij al een longontsteking had opgedaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , FOD Volksgezondheid , coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni