Drie politieagenten gewond na vechtpartij in Neder-over-Heembeek

Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene.
© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone 5339: Brussel-Stad en Elsene.

De politie van zone Brussel Hoofdstad-Elsene is zondagnamiddag moeten tussenkomen in de Versaillewijk van Neder-Over-Heembeek voor een vechtpartij tussen jongeren. Ter plaatse werden de agenten belaagd door projectielen en raakten drie van hen gewond. Er wordt een onderzoek opgestart.

"Wij ontvingen zondag omstreeks 16.45 uur verschillende oproepen waarin melding werd gemaakt van een vechtpartij tussen jongeren in de Versailleswijk in Neder-over-Heembeek," aldus Ilse Van de Keere, woordvoerster van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

"Toen ze ter plaatse kwamen, werden de politieagenten geraakt door projectielen. Ze probeerden nog tussen te komen, maar werden omsingeld. Daarop werd versterking opgeroepen en kalmeerde de situatie. Drie agenten werden gewond naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek. Twee van hen zijn werkonbekwaam, een voor veertien dagen, de andere voor zeven dagen”, zegt de politiewoordvoerster.

"Deze feiten volgden op andere gebeurtenissen die in dezelfde buurt op zaterdagavond plaatsvonden. Na een achtervolging door de politie hadden een aantal verdachten vuilnisbakken in brand gestoken”, legt Ilse Van de Keere uit. In beide gevallen is een proces-verbaal opgemaakt en is een onderzoek gaande, aldus de politie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?