© Photonews | Kevin Borlée voerde eerder namens Gaia actie tegen de bio-industrie.

Driekwart van de Brusselaars is tegen onverdoofd slachten

TRO
04/10/2019

De Brusselaar wil meer aandacht voor dierenwelzijn, zegt een onderzoek dat onderzoeksbureau Ipsos uitvoerde in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Gaia. In totaal werden 901 inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ouder dan 18 jaar bevraagd tussen 19 juli en 7 augustus. Gaia concludeert dat de prioriteiten van de dierenwelzijnsorganisatie veel steun genieten in de hoofdstad.

Zo wil 83 procent van de Brusselaars concrete beleidsdoelstellingen zien die moeten leiden tot minder gebruik van proefdieren. 77 procent ziet in die context wel iets in een taks op proefdieren. 85 procent wil de intensieve broodfok aan banden gelegd zien worden en 81 procent ziet graag een verbod op de verkoop van bont.

Verder is 74 procent van de Brusselaars voorstander van een verbod op onverdoofd slachten. En ook de verkoop van foie gras, het gerecht dat bereid wordt met gedwangvoerde eenden, ligt onder vuur bij de Brusselaars: 67 procent is voor een verbod op de verkoop ervan.

Dierenwelzijn is mainstream

Michiel Vandenbosch, voorzitter van Gaia, ziet in de onderzoeksresultaten steun voor de actiepunten van zijn organisatie: "Gelet op dat brede draagvlak kan men onze prioriteiten onmogelijk afdoen als radicale of extreme eisen. Integendeel ze zijn mainstream geworden. Wij hopen van harte dat de parlementsleden, de Vlaamse regering en de nieuwe minister van Dierenwelzijn met de enquêteresultaten rekening zullen houden, want ze weerspiegelen de verwachtingen van de Brusselaars met betrekking tot het dierenwelzijnsbeleid.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Dierenwelzijn, GAIA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie