Dronken bestuurder raakt vrouw aan Sint-Goriks

© Alertes contrôles de police - info Bruxelles
| Op het terras zat gelukkig nog niemand omdat de bar nog gesloten was.

Een vrouw raakte zondagmiddag lichtgewond nadat een bestuurder de controle over zijn voertuig verloor en het voetpad opreed. De vrouw liep met twee kinderen over straat, maar die raakten niet gewond. De vrouw zelf werd geraakt aan de benen en is 15 dagen werkonbekwaam. De bestuurder blies positief.

Het ongeval vond plaats rond 12 uur, op de kruising van de Arteveldestraat en de Pletinkcxstraat. "Een bestuurder verloor de controle over zijn Citroën Jumper, reed een paar paaltjes omver en kwam terecht tegen de benen van een dame die daar juist wandelde", zegt Ilse Van de Keere, woordvoerder bij de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

De dame werd gekwetst aan haar benen. "Ze is naar het ziekenhuis gegaan, maar mocht dat intussen al verlaten", vervolg Van de Keere aan BRUZZ. "Ze is wel 15 dagen werkonbekwaam."

Het ongeval had erger kunnen aflopen, want de vrouw liep met twee kinderen over straat. "Ze heeft er gelukkig voor kunnen zorgen dat die niet geraakt werden", zegt Van de Keere. Daarenboven kwam de auto tot stilstand op de plaats waar normaal het terras van café Lava staat, maar dat was nog niet open.

"De bestuurder, die ook naar het ziekenhuis ging, blies positief en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken", zegt Van de Keere. Of naast dronkenschap ook overdreven snelheid meespeelt, kan ze op dit moment nog niet zeggen. "Dat maakt deel uit van het onderzoek."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?