Drugdealer opgepakt in Elsene

Een man die illegaal in het land verblijft is dinsdag door de recherche van de Brusselse politie opgepakt op verdenking van drugshandel. Bij een huiszoeking trof de politie verschillende soorten drugs aan.

Tijdens een patrouille merkten politie-inspecteurs een mogelijke drugsdeal op in de Waterleidingsstraat. Ze betrapten twee mensen die net een kleine hoeveelheid heroïne hadden gekocht.

Terwijl het duo werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor, bleef een deel van de rechercheurs achter in de buurt. Kort nadien konden ze de vermoedelijke drugsdealer oppakken toen hij zijn woning verliet.

"Er werd daarna een huiszoeking uitgevoerd in zijn woonst”, meldt een woordvoerder van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene. "Daarbij werden er 46 pakjes heroïne, goed voor 71 gram, in beslag genomen, evenals 15 pakjes cocaïne en nog eens 123 gram van een nog nader te bepalen poeder. Tot slot werd er nog 980 euro aangetroffen, vijf gsm’s en een precisieweegschaal.”

De twee kopers werden na verhoor vrijgelaten. De drugsdealer, die illegaal in het land blijkt te zijn, werd na zijn verhoor ter beschikking gesteld van het parket. Dat voert nu een onderzoek naar zijn illegale activiteiten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?