Duizendtal demonstranten betuigt steun aan Israël in Ukkel

© Belga
10/10/2023

Ongeveer 1.000 mensen verzamelden maandag om 18.30 uur voor de Israëlische ambassade in Ukkel om de staat Israël te steunen. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Franstalige Comité de Coordination des Organisations Juives de Belgique (CCOJB) en zijn Nederlandstalige tegenhanger, het Forum der Joodse Organisaties (FJO). Ook politici waren aanwezig, onder wie oud-premier Sophie Wilmès (MR).

Na een minuut stilte om eer te betonen aan de slachtoffers zei voorzitter Yves Oschinsky (CCOJB) dat "het onze gewonde harten warmt om te zien hoe we hier allemaal samen staan, herenigd en verenigd." Bij zonsopgang zaterdag lanceerde Hamas een verrassingsoffensief in het zuiden van Israël, waarna de Israëlische regering reageerde met een grootschalige militaire operatie in de Gazastrook. Volgens lokale media zijn er al bijna 800 doden gevallen aan Israëlische kant en meer dan 550 aan Palestijnse kant.

"We staan hier om onze solidariteit te betuigen met het Israëlische volk", aldus Oschinsky, met aan zijn zijde Idit Rosenzweig-Abu, de ambassadeur van Israël in België. "We zijn hier om onze diepe overtuiging uit te spreken dat Israël de vijand zal verslaan. Een vijand die terreur wil zaaien onder de bevolking." "Schande aan diegenen die volharden om dit geweld te blijven rechtvaardigen", voegde Oschinsky er nog aan toe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni