| Wachtrijen aan het aanmeldcentrum Jules Bordet voor Oekraïense vluchtelingen.

Duizendtal Oekraïners vroeg al inschrijving bij Stad Brussel

SD
© Belga - BRUZZ
10/05/2022

De Stad Brussel heeft de voorbije weken een duizendtal aanvragen ontvangen van Oekraïense vluchtelingen om zich in te schrijven in het Vreemdelingenregister. Dat heeft Brussels schepen van Bevolking, Ahmed El Ktibi (PS), maandag gezegd op de gemeenteraad.

“De Stad Brussel telt het hoogste aantal inschrijvingen van Oekraïense vluchtelingen in het Brussels Gewest," aldus El Ktibi.

Volgens de schepen hebben tot nu toe 240 onder hen al een definitieve inschrijving als inwoner ontvangen, klinkt het in het antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Els Ampe (Open Vld).

De vluchtelingen ontvingen allen een document dat in het administratieve jargon als ‘Bijlage 15’ wordt genoemd. Het document is 45 dagen geldig en laat hen toe te werken of een uitkering te ontvangen.

De vluchtelingen krijgen het document in afwachting van een verblijfsvergunning, die na onderzoek wordt afgeleverd.

Tot nu toe zijn er 915 Bijlage 15's afgegeven. Volgens de schepen duurt het ongeveer een maand om een registratiedossier te vervolledigen nadat de Bijlage 15 is afgegeven.

Een team van zes mensen wijdt zich momenteel volledig aan het registratieproces. Het vervolledigen van het registratieproces heeft de hoogste prioriteit gekregen binnen de vreemdelingendienst van de Stad Brussel, klinkt het nog.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni