Duurzame reuzenkerstboom voor Grote Markt

© PEFC Belgium
| De kerstboom werd woensdag gekapt in een duurzaam bos in Baelen, Luik.

Traditiegetrouw verrijst deze winter opnieuw een gigantische spar op de Grote Markt. De kerstboom is afgekomstig uit een duurzaam beheerd bos, een cadeautje van Wallonië aan de stad Brussel.

Woensdag is, onder het waakzame oog van Waals minister voor Natuur, Bos en Toerisme René Collin, de spar geveld die vanaf donderdag de Brusselse Grote Markt zal sieren. De boom, een geschenk van Wallonië aan de stad Brussel, is afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos. De fijnspar werd gekapt in het Hertogenwoud in Membach, op het grondgebied van de gemeente Baelen, in de provincie Luik.

De boom die dit jaar zal schitteren is 22 meter hoog, weegt 4,7 ton en is 67 jaar oud. Net als in 2011, 2013, 2015 en 2017 is de boom afkomstig uit een PEFC-gecertificeerd bos; een bos dat duurzaam beheerd wordt. De boom komt donderdag rond 6 uur onder politie-escorte aan op de Brusselse Grote Markt. Hij wordt gedecoreerd in de kleuren van Finland, aangezien dat land eregast is van de 18e editie van Winterpret.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?