22/03

Een jaar later: stewardess ontmoet koningspaar

Nidhi Chaphekar, zo heet de 41-jarige Indische stewardess wiens foto een jaar geleden de wereld rondging. Iedereen leerde haar kennen als de vrouw met het bebloede gezicht, de gescheurde kleren en helemaal onder het stof. Vandaag, bijna een jaar later werd ze door het koningspaar ontvangen op het Koninklijk Paleis in Brussel.

Na de aanslagen lag Chaphekar 22 dagen in een kunstmatige coma in het brandwondencentrum van Loverval. Ze onderging ook nog eens meer dan acht operaties. Daardoor heeft ze niet de kans gekregen om het koningspaar bewust te ontmoeten, die haar na de aanslagen wel zijn gaan opzoeken in het ziekenhuis.

Nidhi Chaphekar, mama van twee kinderen, is momenteel terug in België om de vele herdenkingsplechtigheden bij te wonen.

Een jaar later

Op 22 maart liggen de aanslagen op de luchthaven en in metrostation Maalbeek een jaar achter ons. Hoe is de stad ondertussen veranderd? Wat maken de nabestaanden door? En wat zijn de sleutels om uit de huidige crisis te raken? Het zijn maar enkele vragen waarop we in ons dossier "Een jaar later" een antwoord proberen te geven.  Lees hier het volledige overzicht van hoe BRUZZ de aanslagen herdenkt.  
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

'Politieactie was een vorm van terrorisme'

samenleving 1518515134

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook