Een persoon zwaargewond na ongeval met politievoertuig voor Thurn & Taxis

Bekijk ook de afspeellijst: dinsdag 16 februari 2021
Updated: 17-02-2021 - 12:35

Vlakbij Thurn & Taxis heeft dinsdagavond een zwaar ongeval plaatsgevonden. Daarbij waren twee voertuigen betrokken, waaronder een politiewagen. Een persoon werd in kritieke toestand afgevoerd.

Het ongeval vond plaats rond 18u in de Havenlaan. Twee voertuigen raakten betrokken bij een aanrijding. "Als gevolg van de aanrijding werd een van de voertuigen weggeslingerd. Daarbij werd een voetganger geraakt," zegt woordvoerster van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene Ilse Van de keere.

Bij het ongeval raakte de voetganger levensgevaarlijk gewond. Ook de bestuurder van de andere wagen werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Die laatste kon het ziekenhuis inmiddels verlaten, de voetganger wordt nog altijd verzorgd, meldt het Brussels parket woensdag.

Een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval loopt nog. Een van de twee betrokken voertuigen is een politiewagen. "Er werd een beroep gedaan op een andere politiezone om de vaststellingen te doen, aangezien wij betrokken partij zijn," aldus Van de Keere.

Het parket voegt toe dat de politiewagen op weg was naar een interventie en vermoedelijk achterop de personenwagen gebotst is.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?