Eerbetoon aan slachtoffers voor Libanese ambassade in Brussel

© Twitter

Ongeveer 150 mensen zijn donderdagavond tussen 18.30 en 20.30 uur samengekomen voor de Libanese ambassade in Brussel voor een eerbetoon aan de slachtoffers van de explosies van dinsdag in de haven van Beiroet. Dat meldt de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. Bij de zware explosies vielen minstens 137 doden en meer dan 5.000 gewonden, en veel mensen zijn nog vermist.

De aanwezigen, onder wie veel mensen van Libanese afkomst, zongen onder meer het volkslied en andere Libanese liederen. Ze hingen ook Libanese vlaggen op en plaatsten kaarsen op de grond. Burgemeester van Brussel Philippe Close legde een bloemenkrans neer.

De oproep tot de samenkomst kwam van twee Libanezen die in België wonen. "Dit eerbetoon heeft als doel om ons solidair te tonen", zegt medeorganisator Tarek En Halabi. "We denken aan de slachtoffers, aan hun families, aan de Libanezen ter plaatse. We zijn vandaag geen critici (van het regime, red.). We willen boven alles sterk en verenigd zijn met het oog op deze traditie. Dat is onze boodschap, een boodschap uit het hart. Laat ons proberen te helpen waar mogelijk, hier en daar. We gaan ons proberen te organiseren om donaties op te sturen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?