Eerste Belg besmet met coronavirus naar Sint-Pietersziekenhuis overgebracht

© PhotoNews
| De persconferentie van 4 februari 2020 naar aanleiding van de eerste patiënt met het Coronavirus in België. Vlnr.: Prof. Dr. Marc Van Ranst, Minister Maggie De Block, Dr.Lt-Kolonel Patrick Soentjens en Prof.Dr. Steven Van Gucht.
Updated: 04-02-2020 - 11:21

Eén van de negen Belgen die zondagavond zijn gerepatrieerd uit de Chinese stad Wuhan blijkt besmet te zijn met het nieuwe coronavirus.

De besmette persoon verkeert in goede gezondheid en vertoont op dit moment geen ziektesymptomen. Hij is één van de negen Belgische passagiers die in quarantaine werden geplaatst in het militair hospitaal van Neder-Over-Heembeek na een vlucht uit China.

De negen landgenoten die zondagavond zijn aangekomen uit Wuhan, zijn gisteren uitgebreid getest. Eén van hen blijkt besmet te zijn, de testresultaten van de andere landgenoten zijn negatief. Iedereen is op de hoogte gebracht van de resultaten van zijn of haar test.

Gisteravond is de betrokkene overgeplaatst naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel, één van de twee referentiecentra in ons land. Daar is expertise en omkadering aanwezig om de besmette persoon te verzorgen.

Voor het grote publiek heeft de eerste bevestigde besmetting in ons land met het coronavirus "geen enkele consequentie". Dat zegt Steven Van Gucht, viroloog bij Sciensano en voorzitter van het wetenschappelijk comité rond het coronavirus.

Van Gucht zegt dat het publiek nu vooral de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen voor de seizoensgriep moet in acht nemen. "Dat is waar we op dit moment mee moeten bezig zijn", zei hij op een persconferentie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?