Eerste Belgische bierspa opent in centrum van Brussel

© Bath & Barley
| Eerste Belgische bierspa opent in centrum van Brussel

In de Schildknaapstraat in het centrum van Brussel opent binnenkort Bath & Barley, het eerste Belgische wellnesscenter in ons land dat bierbaden aanbiedt. Sinds de middeleeuwen is het gekend dat het baden in hop, gerst, gist en water, de hoofdingrediënten van bier, een positieve werking zou hebben op het lichaam. Die traditie wil Bath & Barley terugbrengen.

Het lijkt misschien een droom voor vele bierliefhebbers om in het bier te baden, maar het blijkt ook gezond. Zonder het bad leeg te drinken, natuurlijk. In landen als Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Hongarije zijn bierbaden erg populair in spa- en wellnesscenters. Een ervaring die hand in hand gaat met de biercultuur van deze landen. Daarom was het voor Bath & Barley logisch om ook in België, een van de grootste bierlanden ter wereld, een bierspa te openen.

Wat is er nu zo goed aan baden in hop, gist en gerst? De actieve enzymen en de biergist maken je huid en haar soepel en zacht, de hop zit vol antioxidanten en reinigt je poriën en de warmte van het bad, ongeveer 38 graden, zorgt voor een ontspannen effect. Bij het bezoek aan de bierspa leer je ook bij over de biercultuur en de ingrediënten die aan het bad toegevoegd worden of welke hop gebruikt wordt als scrub.

Om de ervaring volledig te maken staat er naast elk bad een tapkraan waar Belgische pils uit stroomt. Voor wie het wat culinairder mag, is er een proefassortiment van drie Belgische Bieren met foodpairing.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?